Zelené potraviny
Mladý ječmen a chlorella pyrenoidosa jsou zelené potraviny stvořeny Přírodou samou.
Namíchala je přesně tak, jak náš organismus potřebuje a může nejlépe
využít. Svým významným antioxidačním působením braní vzniku a šíření mnoha
onemocněním. Jedná se o vysoce komplexní potraviny, obsahují v
ideálním poměru takřka všechny živiny nutné ke správné funkci našeho těla, jsou
schopny optimalizovat tělesné funkce a vytvořit tak prostředí pro dlouhý a
zdravý život. Zelené potraviny nejsou lékem, přesto léčí.
„Na vlastní kůži jsem se přesvědčila, jak nevyčíslitelnou hodnotu a užitek
zelené potraviny mají. Detoxikovala jsem se, vyživila a obnovila vnitřní
rovnováhu organismu. Zelené potraviny mě nabíjí energií každý den, cítím
se svěží a zdravá. Dáte-li péči svému tělu, mnohonásobně se vám odvděčí.“
Proč užívat zelené potraviny ?
Žijeme v moderní přetechnizované době a stáváme se otroky svých zaměstnání.
Často nás tlačí čas, nemůžeme se v klidu, dobře a kvalitně najíst. Není
jednoduché si opatřit nutričně plnohodnotné potraviny. Strava na pultech
supermarketů má mnohdy nevhodné složení. Nejsou dodržovány technologické
postupy zpracování a přípravy potravin. Půda je degenerovaná a obsah živin v
ovoci a zelenině každým rokem klesá. Přitom nároky populace na přísun živin
neustále rostou. Stoupá frekvence výskytu civilizačních onemocnění, jako je
nadváha, zvýšená hladina cholesterolu nebo glykémie. Celkový zdravotní stav
obyvatelstva České republiky je katastrofální, diabetiků, alergiků a astmatiků
jsou statisíce až miliony. Náš organismus se kontinuálně zanáší, zakyseluje,
oslabuje a neregeneruje. My jsme jediní, kdo může vzít zodpovědnost za své
zdraví do vlastních rukou. Následující text vám prozradí více a ukáže možnosti
uzdravení.
Mladý ječmen je 100 % vstřebatelný svěží, enzymaticky živý nápoj plný
vitamínů, minerálních látek, stopových prvků a aminokyselin. Obnovuje
acido-alkalickou rovnováhu, považuje se za nejucelenější zásadotvornou
stravu. Mladý ječmen obsahuje vitaminy, které aktivují enzymy pomáhající
při prevenci nemocí a patologických stavů. Má vysoký obsah
betakarotenu, vitaminu C, E a vitaminů řady B: B1,B2, B3, B6, biotinu, kyseliny
listové, kyseliny pantotenové a cholinu. Celých 45 % prášku tvoří výborně
stravitelné bílkoviny, je tak podpořen zdravý růst. Zelené
nápoje hojí vředy a chrání povrchové tkáně a sliznice. Rostlinná
míza je bohatá na chlorofyl, ten se používá k osvěžení krve,
má protizánětlivý a dezinfekční účinek. Cení se také pro své deodorační
vlastnosti.
Ječmen pomáhá skutečnému zázraku-tělu léčit se samo. Není to lék,
přesto podporuje sebeuzdravení. Je to dáno například jedinečným antioxidantem
(2“-0-GIV), který disponuje mnohem silnější antioxidační aktivitou, než vitamin
E. Produkt je zpracován velmi šetrně, proto obsahuje široké spektrum živých
enzymů. Mladý ječmen je možno použít jako náhradu jednoho platného denního
jídla.
V jakých oblastech ječmen pomáhá?
· léčí nemoci kůže;
· zpomaluje buněčné
stárnutí;
· pomáhá při nadváze;
· je účinný proti zácpě;
· je prospěšný u
chudokrevnosti (anémii);
· zlepšuje výrazně
krevní obraz;
· potlačuje růst
rakovinných buněk;
· pomáhá při normalizaci
hladiny cukrů v krvi;
· je vhodný také pro
přecitlivělé s Crohnovou chorobou;
· pomáhá při pohybových
potížích;
· je prospěšný při
kardiovaskulárních onemocněních;
· léčí a pomáhá při
dýchacích potížích (astmatu);
· reguluje hladiny
cholesterolu, LDL cholesterolu;
· zlepšuje spánek,
myšlení a paměť.
Doporučuji 2-3x denně čajovou lžičku extraktu nejlépe 20 min. před jídlem.
Dětem stačí poloviční dávka, starší nebo nemocní lidé by naopak měli dávkování
zvýšit. Totéž platí pro trpící překyselením. Nalijte do šejkru studenou či
vlažnou vodu (při teplotě 48 stupňů se důležité látky ničí), přidejte zelený
prášek a protřepte. Vznikne tak nápoj z rostlinné mízy oplývající životem,
pijte jej po malých doušcích. Brzy si zvyknete na travní chuť a nápoj si pro
jeho osvěžující účinky oblíbíte. Pokud jej užíváte na lačný žaludek, dodá vám
energii, veškeré živiny a oživí a projasní mysl. Vzácně se po užití ječmene
mohou zhoršit příznaky onemocnění, je to signál počátku řešení problému.
V pití nápoje je vhodné vytrvat.
Je nápoj z ječmene
vhodný pro děti?
Šťáva má podobné pH jako mateřské mléko, vytváří tak přirozené prostředí v
organismu. Pro děti je vhodný co nejdřív po odstavení od prsu.
Jaký je přínos ječmene
pro diabetiky?
Reguluje zásaditost v těle, tím upravuje průchod cukrů skrze střevní stěny.
Hladina cukru v krvi se postupně normalizuje. Zelená strava nemoc ruší, není
lékem, ale přesto skutečně léčí.
Obsahuje ječmen
lepek?
Nikoliv, listy ječmene lepek (gluten) neobsahují.
K čemu jsou užitečné
enzymy z ječmene ?
Podporují chemické reakce v těle. Bez nich není života. Každý z nás má v
sobě konečné množství enzymů, jehož vyčerpání znamená smrt. Tepelně zpracované
jídlo vysává naše přirozené zásoby. Bez přítomných (exogenních) enzymů ve
stravě je třeba použít enzymy vlastní (endogenní).
Jak se ječmen doplňuje s chlorellou ?
Ječmen chlorellu předčí svou rychlostí vstřebávání, enzymatickou hodnotou,
jemností působení a spojením s pitným režimem. chlorella je naopak nedosažitelná
svým obsahem chlorofylu, vlákniny a růstového faktoru CGF. Je vhodné oba
produkty kombinovat.
Jaký je rozdíl mezi
lisovaným travním nápojem a nápojem z drcené trávy?
Naprosto zásadní. Lidé nejsou ke konzumaci travin uzpůsobeni tak jako
přežvýkavci. Travní vláknina může být problémem pro přecitlivělé lidi. Drcená a
sušená tráva je potravina sice komplexnější a levnější, ale méně využitelná a
méně bezpečná. Ječmen je sušený travní nektar, který nedráždí a je 100%
vstřebatelný.
Proč používat ječmen ve formě nápoje a ne ve formě tablet?
Forma nápoje je vstřebatelnější. Proces vstřebání začne v ústech a během 20
minut je nápoj stráven. Má velmi rychlý nástup energie a stravitelnost
nutričních látek je maximální.
Chlorella pyrenoidosa
Chlorella je širokospektrální očistný prostředek. Je to jednobuněčná
sladkovodní řasa smaragdově zbarvená podávaná ve formě tablet. Antioxidanty v
ní obsažené brání smršti ze strany volných radikálů. Tím snižují riziko
poškození buněk i samotného DNA. Minerální látky a stopové prvky zvyšují
schopnost buněk vázat vodu a vyplavovat odpadní látky. Vytěsňují též jedovaté
kovy a brání jejich hromadění v organismu. Nukleové kyseliny a aminokyseliny
jsou stavebním materiálem k přestavbě poškozených buněk, čímž se snižuje množství
buněčného odpadu. Chlorella obsahuje široké spektrum vitaminu řady B, což
zvyšuje odolnost vůči stresu, a tím se snižuje množství škodlivých látek
vzniklých z emočního vypětí. Chlorofyl působí protizánětlivě a urychluje hojení
poškozené tkáně. Pevná vláknina mechanicky odstraňuje nánosy odpadu přichycené
v trávicím traktu. Váže na sebe jedovaté látky a těžké kovy a vynáší je ven z
organismu. Díky zásaditému působení se reguluje pH a vytváří podmínky ke
správnému fungování imunitního systému. Zvyšuje imunitní odpověď organismu,
který se stává odolnějším v boji s viry, bakteriemi, plísněmi a rakovinou.
V jakých oblastech chlorella pomáhá?
· omlazuje organismus;
· čistí a zásobuje naše
tělo;
· vitalizuje buňky;
· zvyšuje imunitu;
· působí zásadotvorně;
· podporuje trávení;
· stimuluje růst a vývoj
člověka;
· působí preventivně
proti rakovině;
· pomáhá diabetikům;
· zmírňuje záněty, vředy
a alergie;
· působí proti stresu;
· chrání srdce a cévy;
· snižuje cholesterol;
· hojí rány, bércové
vředy;
· hojí záněty dásní,
afty;
· snižuje cholesterol;
· omezuje astmatické
záchvaty;
· je prospěšná u
chudokrevnosti;
· prevence osteoporózy;
· proti oparům;
· zlepšuje spánek,
myšlení a paměť;
· chrání před
degenerativním onemocněním;
· prodlužuje mládí
buněk;
· snižuje tělesné pachy.
Užívání chlorelly závisí na naší hmotnosti-čím více vážíme, tím máme větší
potřebu, na skladbě jídelníčku-čím méně ovoce, zeleniny a celozrnných
potravin-tím vyšší potřeba, stresu-čím je ho více, tím je vyšší potřeba,
prostředí-čím víc toxicity, tím roste potřeba, životním stylu-čím méně pohybu,
čím rychlejší život, potřeba chlorelly roste, a posledně na míře momentální
únavy a vyčerpanosti. Obecně se doporučuje mužům 5 gramů, ženám 4 gramy, dětem
1-3 gramy denně. Lidé s krvácejícími dásněmi kvůli hojivému vlivu chlorellu
cucají až 10x denně, jinak doporučuji zapíjet čistou vodou. Lze užívat po jídle
i mezi jídly.
Nejčastější otázky na chlorellu
Je chlorella vhodná
pro děti?
Ano, snižuje se tím množství respiračních onemocnění a zvyšuje se imunita.
Děti rychleji rostou a vyvíjí se. Doporučuje se užívat chlorellu až od 3 let, a
to z důvodu možného vdechnutí. Mladším dětem je možné tablety rozdrtit na
prášek a podat jim přijatelným způsobem, např. do jogurtu.
Kolik chlorelly
užívat při nemoci?
Záleží na druhu onemocnění, je možno zvýšit přísun na 10-20 gramů denně.
Nezapomínejte na dostatečný pitný režim.
Neruší se užívání
chlorelly Při s jinými doplňky stravy?
Nikoliv. chlorella jejich využitelnost zvyšuje. Při pravidelném dostatečném
užívání chlorelly není zapotřebí výrazného doplňování jinými prostředky, kromě
těch, které potřebujete kvůli individuální indispozici, sezonní potřebě, nemoci
atd.
Je chlorella
vhodná pro sportovce?
Ano, je užitečná při všech druzích fyzických a psychických zátěží. Růstový
faktor CGF urychluje růst namáhaných tkání a urychluje výstavbu těla. Též se
zvyšuje hladina energie. Sportovci si chlorellu chválí pro její očistné
vlastnosti.
a ještě jednou, trochu jinak :-)
V současné
stravě mnoha lidem chybí důležité látky. Ve většině případů je to způsobeno
nedostatečnou konzumací zeleniny a ovoce. Kdyby všichni lidé začali jíst více
zeleniny, pomohlo by jim to? Do značné míry ano, ale je důležité si uvědomit,
že dnešní půda je kvůli špatnému zemědělství „vyždímaná“ a díky tomu ani
rostliny nemají vše co by potřebovaly. Z toho
vyplývá, že nám to, co potřebujeme my, neumí dát v plné výši.
1. Výživa –
doplní nám potřebné prvky, aby naše tělo mohlo spolehlivě fungovat a
regenerovat se.
2. Vyčištění těla –
se vším, co do sebe dáváme přichází i odpad (pokud
jídlo není odpad samo o sobě ;)). Jestliže se znečistí trávicí trakt, tak jídlo
nemůžeme úplně zužitkovat. Jíme nekvalitní potraviny a ještě si jejich kvalitu
snižujeme. Chlorella na sebe váže těžké kovy a
chemické látky a vynáší je z těla ven. Ječmen díky vysokému počtu
antioxidantů ničí volné radikály. Jako vedlejší efekt může být i nižší váha.
3. Zásadotvornost –
Berou živnou půdu kvasinkám, plísním, zánětům a jiným.
4. Synergie –
oproti potravinovým doplňkům obsahují obrovské spektrum vitamínů, minerálů,
stop. prvků, aminokyselin, enzymů, fytolátek
ad. Spolupracují spolu a tím se jejich hodnota několikanásobně zvedá. Izolované
látky nedokáží udělat tolik práce, jako velké
spektrum více látek.
5. Životní styl –
často se stává, že lidé po začátku užívání zelených potravin se začínají i
jinak stravovat, více sportovat a mají úplně jiné chutě. Zlepšuje se i psychika.
Díky
všem výše zmíněným důvodům (našlo by se jich určitě o něco víc) může člověk
konečně začít žít na 100%. Jeho tělo i mysl se začne léčit, omládne a bude se
cítit naprosto skvěle a pln energie.
Kde se
pěstují zelenáči našeho dodavatele?
Na
trhu je velké množství zelených potravin, ale jak si vybrat ty pravé a je
v tom opravu nějaký rozdíl?
1. Ječmen je pěstován na vyschlých jezerech,
které se zavlažily a tím znovu ožily. To znamená, že půda
je plná živin, které předává dále do rostlin. Ty jsou potom plné živin a
navíc se nemusí hnojit. V okolí nejsou žádné továrny, města a nic, co by mohlo zhoršovat kvalitu vzduchu a tudíž
i ječmene. Díky tomu, že je v okolí jen „poušť“ neroste společně
s ječmenem moc plevele. To znamená, že se
nemusí používat chemické postřiky.
Chlorella je pěstována v Tchaj-wanu v kvalitní vodě a na
přímém slunci. Většina prodejců chlorellu pěstuje
v halách a ta se nedokáže plně vyvinout. Z znečištěné
vody na sebe natáhne škodlivé látky a do těla je může dodat, i když ji jíme
kvůli funkci opačné.
2. Oba
dva produkty jsou důkladně kontrolovány.
3. Ječmen
se zpracovává technikou odšťavnění
a následným usušením za nízkých teplot. Díky odšťavnění
se z ječmene stává šťáva bez travní vlákniny, která může podráždit
žaludek. Také se tímto procesem stává o mnoho koncentrovanější. Suší se za
nízkých teplot, protože se za vyšších
teplot ničí důležité enzymy, které v naší stravě jsou
v nedostatku.
Chlorella prochází procesem desintegrace (narušení buněčné stěny). Bez
tohohle kroku jsou látky obsažené v chlorelle,
pro člověka, nevyužitelné.
4. Ani do
jednoho se nepřidává nic navíc. Ječmen
je čistý ječmen a chlorella je čistá chlorella.
5. Díky
spotřebitelům je poušť v Utahu přeměněna v obrovské zelené pole.
Koupí přispíváme i na výrobu kyslíku,
zaměstnání lidí a jiné ekologické výhody. Procento z výtěžku jde na pomoc
sociálně slabším pacientům Eurokliniky.