Ořechový chlebík
ze semínek a ořechů "co dům dal"
krycí název: "nejlepší chleba na světě"
100/200 g lněného semínka
20/40 g pohanková mouka
20/40 g chia semínek
450/900 ml vody
50/100 g dýňových semínek
50/100 g sezamu
100/200 g mandlí
100/200 g vlašských ořechů
200/400 g slunečnicových semínek
Přidat sůl, kmín, sušený česnek, chlebové koření a třeba i nějaké oblíbené bylinky
Vytvarovat a vložit (namačkat) do formy vyložené pečícím papírem
Nechat odpočinout nejlépe přes noc při pokojové teplotě.
Péct na 200 stupňů v předehřáté troubě cca 30-50 minut, pak vyklopíme a pečeme ještě dalších cca 20-40 minut, aby se udělala kůrka.
Necháme úplně vychladnout a pak teprve krájíme.
NEJLEPŠÍ CHLEBÍK, který jsem kdy jedla....
- Dá se udělat i zdravá varianta, že se nasuší ve formě tenkých placek.
Údajně některé druhy enzymů dokážou přežít uprostřed chleba vysoké teploty..
*** |